7 березня 2016 р.

Стринг арт - цікавий напрямок у творчості



Нитки та цвяхи — здавалось би, що тут романтичного, і як ці матеріали можуть подружитися на одній картині? Та от парадокс — із них можна зробити справжній шедевр! Стильне панно з ниток та цвяхів стане унікальною прикрасою інтер’єру. Такої картини не буде ні в кого. Ще б пак, адже Ти виготовиш її своїми руками.
Популярне сьогодні мистецтво виготовлення візерунків та написів за допомогою цвяхів та ниток називається стринг арт (string art). Ідея не нова, але ж наскільки цікава та неординарна!

Стринг арт - досить цікавий напрямок у творчості, яка знову стає популярним. За допомогою декоративних цвяхів, молотка і ниток можна створити неймовірно красиві візерунки, написи, малюнки і навіть картини. Все залежить від того, які кольори ви будете використовувати в роботі. Красиво виглядають монохромні зображення, стандартне і ненудне з'єднання двох кольорів - наприклад, чорні силуети на білому фоні, а можна створювати і яскраві композиції з використанням різнокольорових ниток. Такі картини стануть оригінальною прикрасою будь-якого інтер'єру: на кухні вітаються малюнки гастрономічної тематики (посуд, продукти, кухарчук), в передпокої можна на одній зі стін зробити напис «Welcome» або повісити картину з зображенням великих черевиків, в дитячій доречними будуть мультяшні герої (для сина - тачки, для дочки - Кітті), в спальні краще розмістити панно з символічними зображеннями (два голубка, серце, всілякі квіти, закохані парочки). Сьогодні ви навчитеся робити картину в чорно-білій гамі з зображенням силуетів чоловіки і жінки.

Для роботи вам знадобиться:
- дерев'яна дошка (можна будь-який шматок ДСП потрібної вам форми);
- чорна і біла капронова нитка (невеликі мотки) або нитки для вишивки;
- цвяхи декоративні (приблизно 220 штук);
- молоток (плюс шило і плоскогубці);
- простий олівець і лінійка;
- трафарет зображення (малюнок з інтернету).




         Красиві роботи для натхнення              





Стильне панно із ниток і цвяхів (див. майстер-клас)



2 коментарі:

  1. п. Ольга, а Вы не пробовали на уроках эту технику использовать?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Саме із цвяхами, не пробувала. Але є подібна- ізонитка або ниткова графіка, то робила. Дітям сподобалося)) А саме у ці техніці незабаром спробую щось зробити, тоді фото закину.

      Видалити